Джокович след триумфа: Вярвам, че съм най-добрият

от в 22:50 на 11.07.2021
Мирела Николова

Новак Джокович продължава да пише история в тениса, след като през днешния ден триумфира за шести път на Уимбълдън, надигравайки на финала представителя на Италия Матео Беретини в четири сета. По този начин сърбинът завоюва 20-ата си титла от Големия шлем и изравни своите големи конкуренти Роджър Федерер и Рафаел Надал по брой "мейджър" трофеи, което още повече засили дебата относно най-великия тенисист за всички времена.

"Имах щастието да бъда много стабилен в ключовите моменти на големите турнири по време на моята кариера. Загубих няколко финала на Голям шлем, въпреки че се чувствах близо до победата, но след това нещата се промениха. Както казва Майкъл Джордън: "Провалих се, провалих се, провалих се и затова накрая успях".

Световният №1 призна, че преди полуфинала и финала на тазгодишния Уимбълдън е усещал напрежение поради тежестта на залога, но той съумя да го преодолее и да триумфира на "Свещената трева" за шести път в кариерата си.

"Колкото повече големи мачове играеш, толкова повече опит придобиваш. Колкото повече опит имаш, толкова повече вярваш във възможностите си. Колкото повече печелиш, толкова по-уверен се чувстваш. Всичко е свързано. 

Вярвам, че съм най-добрият, иначе нямаше да говоря толкова уверено относно печеленето на титли от Шлема и писането на история. А относно това дали съм най-великият тенисист, или не, ще оставя хората да решат", завърши 20-кратният шампион на "мейджър" надпревари.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович след триумфа: Вярвам, че съм най-добрият Мирела Николова
Теми:  
atp | интервю | любопитно | новак джокович | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook