Джокович след загубата: Липсва ми игрови ритъм; надявам се, че ще се върна скоро

от в 10:48 на 25.02.2022
Мирела Николова

През вчерашния ден Новак Джокович допусна поражение от Иржи Весели на четвъртфиналите на първата си надпревара за годината - АТР 500 турнира в Дубай, и така загуби и лидерската си позиция в световната ранглиста, която от понеделник ще бъде оглавявана от Даниил Медведев. На пресконференцията си след загубата сърбинът коментира четвъртфиналния си двубой и изтъкна като основна причина липсата му на състезателна практика от началото на сезона. 

"За съжаление, днес не беше моят ден. Поздравления за Иржи, той бе по-добрият, играта му бе страхотна. Въпреки това се борих до последния удар. Успях да пробия, когато Весели сервираше за мача, и затрудних задачата му до последния удар. Очевидно ми липсва игрови ритъм - лесно се вижда това. Колкото повече мачове играя, толкова по-уверен ще бъда, толкова по-комфортно ще се чувствам на корта. Тренировките и официалните мачове са две напълно различни неща. В турнирите всяка точка е от значение, а също така нервното напрежение също оказва своето влияние, така че трябва да се справяш с повече неща от тези, с които се занимаваш обичайно на тренировките."

Относно бъдещето си в тениса, мотивацията на корта и емоциите след загубения мач Джокович отговори така: "Ще продължа да играя тенис, докато наистина искам и мога да го правя, докато тялото ми ми позволява, както и обстоятелствата в живота ми. Имам подкрепата на хората около мен. Ако всичко е в полза на това да играя професионален тенис и да се състезавам, ще продължа да го правя".

"Разбира се, все още съм пределно мотивиран и се ядосвам, когато загубя мач", продължи той. "Това е от голямо значение за мен, независимо от възрастта. Всъщност съм щастлив, че изпитвам толкова голям набор от емоции всеки ден, защото това означава, че наистина искам да бъда част от този спорт. Надявам се, че ще се върна на корта много скоро. Ако получа шанс, ще се опитам да се възползвам максимално от него.

Имал съм толкова много пропуснати шансове в живота си. Всеки път, когато допуснеш поражение, биваш елиминиран от турнира и това е пропуснат шанс. Не искам да скърбя за загубените си мачове. Преодолях това. Разбира се, че съм разстроен, когато загубя. Нормално е, защото на корта се състезаваме един срещу друг. И двамата искаме да победим, но може да има само един победител. На следващия ден обаче вече обръщаш нова страница и започваш нова глава в своята тенис кариера", завърши 20-кратният шампион от Шлема.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович след загубата: Липсва ми игрови ритъм; надявам се, че ще се върна скоро Мирела Николова
Теми:  
atp | дубай | интервю | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook