Джокович сломи съпротивата на Беретини и е на две стъпки от историята!

от в 07:11 на 09.09.2021
Калоян Соколов

Новак Джокович за трети пореден път нямаше възможно най-доброто начало и отново трябваше да преодолява сет пасив в хода на турнира, но сърбинът за пореден път показа колко силен характер притежава и пак се оказа непреодолямо препятствие за Матео Беретини в Големия шлем, надигравайки го със 5:7 6:2 6:2 6:3 и така си подсигури двубой срещу Александър Зверев за влизане във финала на US Open, което ще бъде своеобразно повторение на техния сблъсък от Олимпиадата, в който Саша триумфира и лиши световния номер едно от възможността за направата на "златен шлем".

Двубоят стартира на много високи обороти от самото начало, като водачът в схемата се опитваше постоянно да изпраща топката към бекхенда на италианеца, но той не се пропукваше и тази тактика не носеше дивиденти на фаворита. Двамата играчи пък вземаха инициативата при всяка по-плитка топката, а всеки тях трябваше да спасява по няколко точки за пробив, докато не се стигна до 5:5, когато финалистът от Уимбълдън отмъкна подаването на балканеца и скоро имаше аванс в сетовете.

20-кратният шампион от Шлема веднага се мобилизира, което му помогна да се оттърси от негативния развой на събитията и съвсем скоро вече отново виждахме характерния безгрешен режим на топ поставения. Ретурите на Ноле поставяха римлянина много често в крайно неудобни позиции и Джокович нямаше нужда от много време, за да изравни общия резултат.

Серията на световния номер едно продължи с пълна сила в третата част, в която той се откъсна напред с 3:0 и изцяло владееше инициатиавта от дъното на корта. Това принуждаваше шестият поставен да търси завършващи удари от почти невъзможни позиции, а това по никакъв начин не му се отплащаше и закономерно сърбинът се доближи само на сет от крайната победа.

Джокера продължи да бъде на невероятна висота, измъквайки два поредни тежки гейма и наглед почти всичко в сблъсъка беше решено. Беретини все пак не се предаде и принуди съперникът си да сервира за успеха, но балканецът не трепна и запази мечтата си за направата на "календарен шлем" жива.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович сломи съпротивата на Беретини и е на две стъпки от историята! Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open | матео беретини | новак джокович | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook