Джокович спечели битката с Тийм и се класира за своя трети финал в Мадрид

от в 19:30 на 11.05.2019
Калоян Пламенов

Новак Джокович се класира за финала на „Мастърс” турнира в Мадрид, след като победи Доминик Тийм след 7:6(2), 7:6(4)

Това е първи финал на сърбина в турнира от 2016 година, когато той спечели надпреварата, след като на финала победи Анди Мъри в трисетова битка.

Освен това финалът е и негов трети в испанската столица, като той ще се бори за трети трофей в Мадрид, след като спечели предишните си два финала.

На финала Джокера ще спори срещу Стефанос Циципас. 

Не може да не се отбележи, че Тийм спечели последните два мача между двамата на червени кортове – в Монте Карло през миналата година и в Рим през 2017 година, но Джокера си взе реванш.

В първия сет Тийм започна доста по-добре и проби в третия гейм, а след това успя да затвърди пробива.

Това обаче не отказа сърбина и той върна пробива в шестия гейм, а след това двамата си спечелиха всяко едно от подаванията си до 6:6 и се стигна до тайбрек.

В него Доминатора взе първи точка след минипробив, но последваха 7 точки в полза на Джокера от следващите 8 изиграни и в крайна сметка той спечели тайбрека по убедителен начин.

Вторият сет започна равностойно, но Тийм успя да пробие за 4:2 в шестия гейм и направи голяма крачка към изравняването на сетовете.

Джокера обаче направи моментален рибрейк и се върна в частта, а след това изравни и геймовете. Toй стигна и до пробив в единадесетия гейм за 6:5, но след това изненадващо неговият противник върна пробива и в крайна сметка се стигна до решителен тайбрек.

Все пак там обаче Ноле стигна отново до успеха след 7:4 точки. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович спечели битката с Тийм и се класира за своя трети финал в Мадрид Калоян Пламенов
Теми:  
доминик тийм | новак джокович | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook