Джокович стартира бавно, но довърши Рууд със стил и направи първа крачка към трофея!

от в 16:28 на 15.11.2021
Мирела Николова

 

Новак Джокович откри кампанията си към шести трофей от Финалния Мастърс на 8-те най-добри за сезона с двусетов успех над световния №9 Каспър Рууд. Норвежецът успя да окаже сериозна съпротива на именития си съперник в откриващата част, но в последвалия сет 20-кратният шампион от Шлема пое инициативата рано и не допусна да се стигне до изненада, затваряйки сблъсъка в своя полза след 7:6(4) 6:2 за малко над час и половина престой на корта.

Срещата стартира катастрофално за топ поставения, чийто сервис не бе на необходимата висота, и подпомогнат от липсата на първи начален удар на опонента си, Рууд реализира пробив още в дебютното противниково подаване, след което се подаде напред в резултата с 2:0. Впоследствие Ноле съумя да стабилизира представянето си и все по-често успяваше да вкарва разиграванията в удобно за себе си русло. Той значително повиши нивото си в шестия гейм, а това му помогна да достигне до две възможности за връщане на пробива, който бе подпечатан с двойна грешка от страна на норвежеца, и не след дълго Джокович си осигури лидерство в геймовете - 4:3. 

Посрещайки при 5:4 в своя полза, първият в света постави под сериозно напрежение подаването на Рууд и дори се сдоби с мачбол на втори сервис, ала нетипична за него неточност от ретур охлади надеждите му да сложи точка на сета още тук. Последва серия от чудесни сервиси на световния №9, който успя да възстанови паритета и да запази шансовете си за успех в частта. Стигна се до тайбрек, в който нито един от двамата състезатели не съумяваше да си осигури значителна преднина, но в решителните минути Новак бе непоколебим от основната линия и заслужено поведе в отделните сетове след безупречен форхенд по правата, изпълнен с лазерно насочване.

Представителят на Сърбия пренесе устрема си и във втората част, когато не се нуждаеше от много време, за да осъществи брейк в първия възможен момент и да поведе с 2:0. Той се чувстваше все по-комфортно на корта, докато количеството пропуски от отсрещната страна се повиши. Това бе добре дошло за лидера в световната класация, който се възползва от явния спад в представянето на опонента си, за да дублира аванса си от пробив и да се доближи само на гейм от победата, която стана факт след нова безпогрешна акция от сервис линията.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович стартира бавно, но довърши Рууд със стил и направи първа крачка към трофея! Мирела Николова
Теми:  
новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook