Джокович сътвори фамозен обрат в Белград и откри кампанията си с успех!

от в 21:33 на 20.04.2022
Диана Андреева

Новак Джокович се поздрави с първа победа на червени кортове за сезон 2022! Успехът на световния номер едно настъпи след абсолютен обрат над Ласло Джере, койсто стана факт при резултат 2:6 7:6(6) 7:6(4) и повече от три астрономически часа игра. Със своята днешна победа Ноле си гарантира място в 1/4-финалите на Serbia Open, а следващото препятствие по пътя му е друг негов сънародник в лицето на Миомир Кецманович.

Двубоят стартира по мечтан сценарий за аутсайдера, който показа завидна пъргавина и надделя в няколко продължителни разигравания от дъното на корта, за да реализира пробив. В последвалите минути Джере продължаваше да контролира темпото и нито за миг не допусна да загуби концентрация, печелейки без никакви колебания собствените си подавания. Стигна се до 4:2 гейма, когато първият сервис изостави напълно Джокович и непоставеният състезател показа нужната агресия при ретурите си, която го изведе до втори брейк. Оттам насетне началният удар на Джере свърши своята работа и за 20-кратния шампион от Големия шлем нямаше път обратно в откриващия сет.

В началните минути на втората част досега представящият се повече от колебливо Джокович успяваше да остане равностоен на своя сънародник в голяма част от точките. Късметът обаче бе на страната на Джере в седмия гейм, когато в оспорвано разиграване той спечели ключова точка с помощта на мрежата при резултат 40:40, която му позволи впоследствие и да пробие, за да излезе напред с 4:3.

Джокович обаче не бе казал последната си дума. Изведнъж световният номер едно намали до минимум неточностите в тениса си и започна все по-често да атакува своя противник, поставяйки го в невъзможни за отигрване ситуации. Новак не само навакса пасива в резултата, ами дори достигна до общо четири възможности да затвори сета при резултат 6:5, но началният удар отново се оказа основно оръжие в играта на Джере и в крайна сметка се стигна до тайбрек.

В решаващия дълъг гейм интригата не отсъстваше. Джокович показваше най-доброто си лице отначалото на срещата, но за сметка на това неговият противник също продължаваше да впечатлява с тениса си и неведнъж постави световния номер едно на колене. След равностойно начало, Новак превключи на съвсем друга предавка, изчиствайки максимално играта си от неточности, за да излезе напред с 6:4. Макар да отрази два последователни сетбола, Джере не успя да удържи на натиска и в крайна сметка се пропука, за да отстъпи в тайбрека с 8:6 точки, което изравни общия резултат в двубоя.

През третата част подемът на Джокович продължи и той започна да създава все повече проблеми на своя съперник. Световният номер едно дори поведе с брейк за 1:0, но отговорът на ответната страна бе незабавен, за да върне паритета налице. Последвалите минути бяха изпълнени с интригуващи моменти и двамата състезатели неведнъж бяха притиснати до ръба, но равенството се запази до самия край, което гарантира нов тайбрек.

В решаващия дълъг гейм Джере претърпя пълен срив в представянето си, а физическите му сили видимо бяха на изчерпване. Джокович пък показа завидно хладнокръвие и макар съпротивата на своя противник, който дори разполагаше с пробив аванс за 4:3, успя да надделе, за да си гарантира крайната победа в срещата и място в следващия етап.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович сътвори фамозен обрат в Белград и откри кампанията си с успех! Диана Андреева
Теми:  
atp | белград | джокович | ласло джере | новак джокович | тенис турнир в белград

Коментари





Следвайте ни в Facebook