Джокович: Съжалявам много, че не успях да спечеля US Open и Ролан Гарос

от в 15:35 на 23.10.2020
Калоян Пламенов

Новак Джокович призна, че изпитва огромно съжаление, че не е успял да вдигне титлите на US Open и "Ролан Гарос".

"Разбира се, че останах разочарован заради това, че не успях да спечеля трофеите на US Open и "Ролан Гарос". Бях в добра форма, но ми липсваше малко късмет", коментира Джокера.

Сърбинът можеше и да има шанс за титлата в Ню Йорк, но в крайна сметка бе дисквалифициран, докато в Париж загуби катастрофално от Рафаел Надал на финала.

"В Ню Йорк неприятен инцидент прекрати участието ми в турнира, а в Париж пък срещнах на финала възможно най-силния съперник в лицето на Рафа. В същото време успях да спечеля два "Мастърс" турнира".

"Като изключим дисквалифицирането ми загубих само един мач за сезона. Оказва се, че демонстрирам най-добрия тенис в живота ми през този сезон. Годината обаче се оказа много странна. Имаше дълга пауза заради пандемията, но въпреки това след нея показах някои отлични резултати. Бих поставил 2020 година наравно с 2011 и 2015 година".

"Имам ясна цел пред себе си, а тя е да завърша сезона като първа ракета в световния тенис и да си осигуря максимално комфортна преднина пред второто място".

"Благодарение на това ще мога да счупя рекорда по най-много седмици като лидер в ранглистата". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Съжалявам много, че не успях да спечеля US Open и Ролан Гарос Калоян Пламенов
Теми:  
новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook