Джокович: Целта е да съм №1 и пак да спечеля четирите титли от Шлема (видео)

от в 19:20 на 01.10.2018
Георги Христов

Новак Джокович недвусмислено обяви главната си цел до края на сезона - да оглави световната ранглиста. В момента Новак изостава с малко над 1000 точки от лидера в годишната АТР Race ранглиста Рафаел Надал.

Самият Ноле в момента е в Белград, където презарежда батериите. Той ще се завърне в игра за "Мастърс 1000" в Шанхай от седми октомври.

"В последните три месеца изиграх много мачове. Нямах време за почивка след Откритото първенство на САЩ. Laver Cup също беше изтощителен, макар че говорим за страхотно изживяване. Целта ми е отново да се завърна като №1 и се надявам да този престой в Белград да ми донесе късмет.

"С оглед резултатите ми - ако ми бяхте казали през месец май, че сега ще мога да се боря за първата позиция, вероятно нямаше да ви повярвам. Нужно беше да съм търпелив - вярвах, че ще се завърна към най-добрата си игра," сподели Новак в сръбската столица.

"Оставям отворена възможността да участвам на турнирите в Базел или Виена преди (Мастърс 1000) в Париж. Към този момент ми се иска да видя как ще се представя в Шанхай и с моя екип ще преценим какъв да бъде планът ни. Лично аз исках да играя първо в Пекин, за да имам шанс да стана №1 в Шанхай, но с моя отбор преценихме, че стратегически е по-добре да не участвам. Сега мислим само за този сезон, след това ще гледаме към новия сезон. Ще замина за Шанхай в четвъртък."

Новак разкри, че трудно си е намерил спаринг партньор в Белград, но все пак е успял да стори това в лицето на двама негови сънародници и Ричард Беранкис.

Джокера също така не крие една от водещите си цели - да спечели отново едновременно четирите титли от Големия шлем. "Имам нужната увереност. Всеки сезон е ново предизвикателство. Сега съм различен играч от преди три години. Дали е възможно да спечеля и четирите поред? Вярвам ли, че е възможно да го повторя? Разбира, се че вярвам - иначе нямаше да играя тенис."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Целта е да съм №1 и пак да спечеля четирите титли от Шлема (видео) Георги Христов
Теми:  
новак джокович | тенис | тенис новини | тенис ранглиста

Коментари





Следвайте ни в Facebook