Джокович: Веднъж спечелих "Ролан Гарос" и не виждам защо да не го направя пак

от в 10:30 на 01.02.2019
Калоян Пламенов

Новак Джокович обяви смело, че не вижда защо да не спечели и "Ролан Гарос", след като вече го е правил веднъж. Сърбинът победи много убедително Рафаел Надал на финала на Откритото първенство на Австралия и сега големият въпрос е дали ще успее да се справи с Матадора и на любимия турнир на клей краля във френската столица.

"Загубих няколко финала в Париж и не ми се получаваха нещата, но все пак имам титла от този турнир. Триумфът ми на "Ролан Гарос" беше най-голямото облекчение, което някога съм изпитвал в живота си честно казано", каза Джокера по повод спечелената през 2016 година титла от надпреварата.

"При всички положения ще подходя напълно различно към турнира през тази година. Не искам да изглеждам арогантен, но щом го направих веднъж и спечелих този турнир, защо да не го направя отново? Какво ми пречи да повторя успеха?

"Радвам се, че имам на сметката си вече толкова много мейджър титли, но знам, че пред мен има още двама души в класирането - Надал и Федерер. Въпреки това обаче имам все още време да се опитам да ги настигна". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Веднъж спечелих "Ролан Гарос" и не виждам защо да не го направя пак Калоян Пламенов
Теми:  
новак джокович | рафаел надал | ролан гарос | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook