Джокович: Вярвам, че мога да спечеля най-много титли от Големия Шлем

от в 10:46 на 16.05.2020
Димитър Беловски

Световният №1 Новак Джокович вярва, че ще може да подобри рекорда за повече титли от Големия Шлем и рекорда за най-много време на върха в световната ранглиста.

„Винаги съм бил уверен в себе си,“ каза Джокович в интервю за поредицата „В дълбочината с Греъм Бензингер“.

„Вярвам, че мога да спечеля най-много титли от Големия Шлем и да подобря рекорда за най-много време като №1 в света. Това определено са моите цели,“ заяви сърбинът.

До момента Джокович е спечелил 17 титли от Големия Шлем. Само Рафаел Надал и Роджър Федерер имат повече от него. Испанецът е завоювал 19 титли от Големия Шлем, а Маестрото – 20.

Федерер също е рекордьор по най-много прекарано време като №1 в световната ранглиста с цели 310 седмици, от които 237 поредни. Докато Джокович има 282 седмици като №1, от които 122 поредни.

Сърбинът очаква да играе до около 40-те си години.

„Не вярвам в лимитите. Мисля, че лимитите са само илюзии на егото ти или на ума ти. Определено искам да играя дълго. Но в същото време трябва да имам правилните принципи, за да мога да поддържам тялото си и психиката си. Може и да играя на 40 години, но най-вероятно ще бъда фокусиран само върху най-големите турнири и турнирите, които значат много за мен,“ завърши Джокович.


Ето как да гледаме тенис мачовете БЕЗПЛАТНО

 

Оцени тази статия:
Джокович: Вярвам, че мога да спечеля най-много титли от Големия Шлем Димитър Беловски
Теми:  
новак джокович

Коментари
Следвайте ни в Facebook