Джокович: Впечатляващо е, че седем пъти съм завършвал сезона на върха

от в 13:07 на 07.11.2021
Диана Андреева

Новак Джокович несъмнено е най-доминиращият тенисист през последното десетилетие, а това ясно личи и от резултатите му не само в турнирите от Големия шлем, но и от позицията му в световната ранглиста. След като в началото на 2021-ва година сърбинът задмина Роджър Федерер по брой седмици като водач в класацията на АТР, то вече е официално и че Ноле ще подобри рекорда на Пийт Сампрас за сезони, в чийто край е бил на върха на ранглистата. 

Това стана факт след днешната победа на 20-кратния шампион от Шлема над десетия в света Хуберт Хуркач, която подпечата лидерската позиция на балканеца до края на годината. След успеха Джокович написа кратко съобщение в своя Instagram акаунт, където сподели колко щастлив се чувства, а ето и точните му думи: 

"Чувството да задмина моя идол в детските години Пийт Сампрас е неописуемо. Завършвал съм на върха в годишната класация общо седем пъти - това е впечатляващо. Семейството ми, екипът ми, приятелите ми и всички фенове имат огромна заслуга за поредния ми рекорд в Тура, защото отборната работа води до най-големите успехи." - написа Джокович.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Впечатляващо е, че седем пъти съм завършвал сезона на върха Диана Андреева
Теми:  
джокович | новак джокович | пийт сампрас

Коментари





Следвайте ни в Facebook