Джокович взе аванс срещу Надал, битката продължава в събота

от в 01:00 на 14.07.2018
Георги Христов

Новак Джокович и Рафаел Надал ще доиграят своя полуфинален сблъсък на Уимбълдън в събота. Сърбинът поведе 6:4, 3:6, 7:6(9) преди играта да бъде спряна. Продължението на мача ще бъде от 15,00 часа българско време - преди началото на женския финал. С представянето си Ноле е само на сет от първия си финал в Големия шлем от 2016 година и общо пети в Лондон.

Джокович спечели първата част след много убедителна игра. Той проби на 15 в седмия гейм и след това нямаше проблеми да затвори в своя полза с 6:4.

След почивката ситуацията на корта се измени като Новак трудно намираше първия си сервис. Надал проби за 3:1, но след това се стигна до мигновен рибрейк. Джокович обаче не съумя да задържи високото ниво и пак загуби подаването си - 4:2 за Рафа. При 5:3 Джокович имаше два шанса да върне втория пробив, но Надал се спаси със сервиси и след това затвори в своя полза - 6:3. Общо Ноле завърши с двойно повече непредизвикани грешки - 12:6.

В тайбрека на третия сет Джокович започна с двойна грешка, но след това игра стабилно и обърна до 4:2 точки с мини-пробив. Надал отговори с отлична къса топка, за да го върне - 4:5. В крайна сметка Новак драматично спаси сетболи и се наложи след 11:9 точки и общо три часа на корта до момента.

Двубоят се игра при спуснат покрив и той ще бъде отворен в събота единствено в случай, че и двамата са съгласни. Победителят от тази битка очаква в неделния спор за трофея, Кевин Андерсън.

В Откритата ера на тениса Джокович и Надал са играчите, които са се срещали най-често. Новак води 26:25 в тях, но Рафа има аванс в турнирите от Шлема с 9:4. Също така Надал се бори за шести финал на Уимбълдън, където да се бори за третата си титла. Джокович пък има желание да увеличи колекцията си с четвърти трофей на свещената трева.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович взе аванс срещу Надал, битката продължава в събота Георги Христов
Теми:  
новак джокович | рафаел надал | тенис | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook