Джокович за дисквалификацията на Зверев: Това бе правилното решение

от в 20:14 на 23.02.2022
Мирела Николова

По-рано днес Александър Зверев бе дисквалифициран от АТР 500 турнира в Акапулко, след като наруга съдията и нападна стола му с ракетата си след края на двубоя си на двойки. Впоследствие германецът публикува изявление в социалните мрежи, където се извини за непристойното си поведение.

Случилото се бързо доби популярност и след днешната си победа Новак Джокович също бе запитан за разигралата се ситуация в мексиканския град. Сърбинът, който също бе отстранен от US Open 2020, тъй като случайно уцели една от страничните съдии, подкрепи решението на АТР за дисквалификацията на Зверев.

"В миналото съм избухвал много пъти и това е водело до грешки. Разбирам през какво преминава играчът на корта. Но разбира се, не оправдавам действията му. Той успя да се справи със ситуацията по правилния начин, публикувайки съобщение в социалните мрежи, в което признава, че е сгрешил и че отчита действията си за недопустими.

Мисля, че решението за дисквалификация не беше твърде сурово, а правилно според дадените обстоятелства. Без съмнение е тежко да бъдеш дисквалифициран от някоя надпревара - знам го от личен опит. Преди година и половина преживях нещо подобно, тъй като бях дисквалифициран от турнир от Големия шлем заради неволно удряне на лайнсмен. Осъзнавам, че това беше грешка и трябва да я приема.

Дано успее да си вземе необходимите поуки от днешния инцидент и да не позволи нещо подобно да се случи за в бъдеще. Сигурен съм, че ще подходи зряло", коментира Ноле по време на пресконференцията си.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович за дисквалификацията на Зверев: Това бе правилното решение Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | интервю | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook