Джокович за Надал: Никой не заслужава това; знам колко му е трудно и искам отново да е здрав

от в 04:56 на 05.06.2023
Мартин Петков

Новак Джокович пожела бързо възстановяване на Рафаел Надал, след като испанецът претърпя операция в петък. Матадора, когото за последно видяхме в игра в началото на сезона, когато отпадна във втория кръг на Аустрелиън Оупън, взе решение да се подложи на артроскопия на левия си илиопсоас, като рехабилитационният процес след интервенцията изисква поне петмесечна почивка, с което на практика бяха затвърдени спекулациите, че 22-кратният шампион от Големия шлем ще се завърне на корта най-рано през 2024-та година, в края на която по всяка вероятност ще се оттегли от професионалния тенис.

Същевременно Джокович се намира в коренно различна ситуация, след като доскорошният номер едно вчера подпечата класирането си за четвъртфиналната фаза на Ролан Гарос, при това без загубен сет все още, като изглежда повече от целеустремен към това да завоюва трофея в Париж и еднолично да оглави класацията за най-много "мейджър" титли при мъжете, триумфирайки с 23-тото си отличие. По време на пресконференцията си след успеха над Хуан Пабло Варияс в осминафиналите, сърбинът получи въпрос относно операцията на Надал, като коментира ситуацията на своя най-голям съперник по следния начин:

"Вчера (б.р. - в събота, 3 юни) беше неговият рожден ден и той обяви, че е претърпял операция. В кариерата си досега съм имал само една операция, която беше на лакътя, като знам колко трудно е да се завърнеш след нещо подобно. Това е просто част от онези неща, през които не искаш никой спортист да минава.", отвърна Ноле, който припомни за контузията си в лакътя през 2017-а година, когато се подложи на хирургическа интервенция и отсъства от кортовете в период от шест месеца, като продължи изказването си по темата:

"Понякога, предполагам, е наложително да се оперираш. Той премина неколкократно през това в хода на кариерата си. Не знам каква е тежестта или естеството на неговата контузия, но с едно съм наясно, щом той е легнал на операционната маса, то не е имал друг избор.

Наистина се надявам на това, че възстановителният му процес ще протече гладко и ще можем да го видим през следващия сезон. Мисля, че той е изключително важен за нашия спорт, независимо на или извън корта, защото е една от най-големите легенди в историята на тениса. Всички искаме да видим Рафа отново здрав, няма две мнения по този въпрос, и той да играе в последния си сезон, както сам обяви. Надявам се, че бъде в състояние да направи това.", завърши Джокович, за когото предстои още утре да излезе обратно на корта във френската столица за мача си срещу Карен Хачанов, в който ще се опита да направи следващата крачка по пътя към трофея, класирайки се за 12-ия си полуфинал на Откритото първенство на Франция.

Източник: Sportskeeda


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович за Надал: Никой не заслужава това; знам колко му е трудно и искам отново да е здрав Мартин Петков
Теми:  
atp | интервю | новак джокович | операция | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook