Джокович за присъдата на Бекер: Сърцето ми е разбито, просто се моля за него

от в 00:37 на 02.05.2022
Мирела Николова

Преди няколко дни шесткратният шампион от Шлема Борис Бекер бе признат за виновен по 4 от повдигнатите му 24 обвинения, сред които са укриване на дългове, изтегляне на активи и неразкриване на имущество. Така бившият №1 бе осъден на 2 години и половина лишаване от свобода, половината от които ще прекара в затвора. 

В продължение на 3 години (от 2013 до 2016 г.) германецът бе наставник на Новак Джокович, като през този период сърбинът завоюва 6 трофея от Шлема и още 14 титли от сериите "Мастърс 1000". По време на пресконференцията си преди началото на турнира в Мадрид водачът в световната ранглиста коментира новината за присъдата на бившия си треньор, споделяйки колко силно съжалява за ситуацията, в която е поставен Бекер.

"Съкрушен съм за него, сърцето ми е разбито. Той е дългогодишен мой приятел, беше ми и треньор за три години. Някой, когото смятам за близък човек в живота си и който е допринесъл много за успехите в кариерата ми. Няма да навлизам в подробности за присъдата, защото не съм в състояние да го направя, но като негов приятел ми е изключително тъжно за него. Няма много неща, които мога да кажа в момента.

Надявам се, че ще премине през този период, в който трябва да бъде в затвора, и че когато излезе, ще може да живее нормален живот. Не знам дали е уместно да използваме думата "нормален", защото животът се променя за всеки, който отива в затвора, особено за толкова дълго време. Така че не знам как ще се развият нещата. Просто се моля за него. Надявам се всичко да е наред по отношение на неговото здраве, най-вече психическо такова, защото това ще бъде най-голямото предизвикателство", каза 20-кратният шампион от Шлема.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович за присъдата на Бекер: Сърцето ми е разбито, просто се моля за него Мирела Николова
Теми:  
atp | борис бекер | интервю | любопитно | мадрид | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook