Джокович за шанса да изравни Федерер: Това винаги е голяма мотивация

от в 15:03 на 20.11.2021
Мирела Николова

Новак Джокович крачи уверено към шести трофей от Финалите на АТР, след като не допусна поражение в нито един от двубоите си до този момент в надпреварата, записвайки последователни победи над Каспър Рууд, Андрей Рубльов и Камерън Нори. Србинът се намира само на две стъпки от титлата, която би била неговата шеста и би го изравнила на върха с Роджър Федерер по брой трофеи от Заключителния Мастърс. На полуфиналите обаче пред световния №1 стои сериозно предизвикателство в лицето на олимпийския шампион Александър Зверев, с когото се срещнаха общо четири пъти до този момент през сезона. Относно възможността да повтори постижението на Маестрото, Джокович отговори:

"Винаги извира допълнителна мотивация, когато става въпрос за преследване на историята. Въпреки това искам да гледам мач за мач и да се фокусирам върху следващия си двубой срещу Саша. Ще бъде голямо предизвикателство, тъй като той притежава един от най-солидните сервиси в Тура, а също така играе великолепно и се радва на един от най-успешните сезони в своята кариера. Игра на изключително високо ниво през цялата година. 

На закрито той несъмнено е сред най-добрите трима играчи в момента. Благодарение на силния си начален удар той е еднакво добър както в офанзивен, така и в дефанзивен план. Ще бъде страхотна битка, защото всеки от нас се стреми да завърши сезона по възможно най-добрия начин, но аз съм готов за нея", завърши 20-кратният носител на титли от Шлема.

Източник: АТР

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович за шанса да изравни Федерер: Това винаги е голяма мотивация Мирела Николова
Теми:  
atp | nitto atp finals | интервю | любопитно | новак джокович | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook