Джокович: За съжаление контузията в рамото ми рецидивира

от в 15:19 на 02.09.2019
Калоян Пламенов

Новак Джокович поздрави Стан Вавринка за победата му в 1/8-финалите на US Open и коментира решението си да се откаже в третия сет. 

"Проблемът е в лявото ми рамо. Това е рецидив на травмата ми. Но не искам да говоря за това. Поздравявам Стан за успеха и му пожелавам късмет в по-нататъшната фаза на турнира", коментира сърбинът по време на пресконференцията си след мача.

"И макар да се отказах и да бях контузен това не омаловажава победата на Вавринка. Много от хората по трибуните не разбраха какво се е случило с мен. Разстроен съм, ако трябва да съм честен, но не съм първият, който попада в подобна неприятна ситуация. Няма да бъде и последният".

"Сега отново ме чака диагностика и изследвания. Не знаех как ще реагира рамото ми в този турнир, но проблемите ми са от няколко седмици. Ще си направя почивка, за да мога да се възстановя възможно най-бързо". 

"Турнирът в Токио е на 30-и септември и искам да играя там, така че се надявам да бъда готов дотогава. Рамото ме боли постоянно в продължение на няколко седмици - ту по-силно, ту по-слабо. Разбира се, че се лекувам".

"Приемам болкоуспокояващи, правя специални упражнения, а също така коментирам ситуацията и с лекари. Никога не знаеш кога болките ще станат толкова силни, за да не можеш да продължиш да играеш". 

"Сезонът не е приключил за мен, освен това планирам да си задържа мястото на лидер в световната ранглиста". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: За съжаление контузията в рамото ми рецидивира Калоян Пламенов
Теми:  
us open | новак джокович | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook