Джокович: Загубата е неприятна, но сезонът бе феноменален за мен (видео)

от в 08:16 на 19.11.2018
Калоян Пламенов

Новак Джокович съвсем логично не бе никак доволен след загубения финал на заключителния "Мастърс" в Лондон от Александър Зверев, но въпреки това прие мъжки поражението и обяви, че сезонът е бил феноменален за него.

Сърбинът спечели няколко много значими турнира през годината сред които US Open и Уимбълдън, а освен това се върна на върха на световната ранглиста, което бе нещо немислимо само преди няколко месеца.

"Да завърша сезона като първа ракета в световния тенис бе целта ми, когато идваше сезона на закрито. Успях да постигна това нещо. Като цяло това бе един феноменален сезон за мен и определено трябва да бъда горд от това, което успях да постигна през годината", обяви Джокович след вчерашния финал.

"В един момент всичко това изглеждаше като нещо невероятно, но аз съм човек, който винаги вярва в себе си и в собствените си възможности. Имаше обаче доста моменти в които дори не бях близо до моя тенис, но въпреки това не се предадох и постигнах целта си".

"Да, загубата от Саша не е приятна, никой не обича да губи мачове. Въпреки това обаче това поражение няма да ми попречи да се насладя на всички положителни моменти от сезона през последните шест месеца, които успях да изпитам".

"Когато седнах на операционната маса знаех, че това ще бъде един различен сезон за мен, защото никога не съм преминавал през това нещо и знаех, че ще науча много неща от тази календарна година, както в крайна сметка се и случи". 

"За мое щастие сезонът завърши по изключителен начин за мен и съм първа ракета в света за което съм благодарен". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Загубата е неприятна, но сезонът бе феноменален за мен (видео) Калоян Пламенов
Теми:  
александър зверев | мастърс лондон | новак джокович | тенис | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook