Джокович загуби само шест гейма на старта на Уимбълдън (видео)

от в 22:10 на 03.07.2018
Георги Христов

Новак Джокович започна по уверен начин участието си на Уимбълдън. Сърбинът се наложи за час и 33 минути над Тенис Сандгрен с 6:3, 6:1, 6:2. Така в следващата фаза той очаква Орасио Зебайос или Гуидо Андреоци.

По този начин Джокович вече е спечелил 82% от мачовете си на тревни кортове. Той има 82 победи и 18 загуби на тази настилка в кариерата си. По-добър процент от действащите играчи има само Роджър Федерер.

На Откритото първенство на Великобритания Джокович вече е и с 59 победи като това му отрежда петото място в Откритата ера на тениса. Пред него са Роджър Федерер с 92, Джими Конърс с 84, Борис Бекер със 71 и Пийт Сампрас с 63.

"Беше ветровито и условията не бяха леки, ето защо след като взех първия сет, се почувствах по-спокоен. Не исках да му давам възможност да се върне в мача. Чувствам се свеж и нека видим как ще се развие турнирът," заяви 12-кратният шампион в състезания от Големия шлем Джокович.

Първото наистина тежко изпитание за Ноле може да дойде в трети кръг, когато той може да се изправи срещу местния любимец Кайл Едмънд, който е 21-и поставен.

Познай мачовете от Уимбълдън и спечели билети за Финалите на ATP в Лондон


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович загуби само шест гейма на старта на Уимбълдън (видео) Георги Христов
Теми:  
новак джокович | тенис | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook