Джокович записа втори успех за деня и изведе шампионите от Сърбия до крайна победа!

от в 06:54 на 02.02.2021
Калоян Соколов

Новак Джокович трябваше да излезе за втори път на корта днес, тъй като резултатът в двубоите между Сърбия и Канада беше изравнен и срещата на двойки щеше да има решително значение, а Ноле веднага беше привикан от капитана Виктор Троицки, за да си партнира с Филип Крайнович в опит да се противодейства на коравата канадска двойка, която бе съставена от Денис Шаповалов и Милош Раонич. В крайна сметка балканският тандем показа по-здрави нерви в решителните мигове и надделя със 7:5 7:6(5).

Световният номер 1 определено бе водещата фигура в тима на "плавите" и постоянно наставляваше своя по-млад сънародник. Ноле не загуби нито една точка на собствено подаване в хода на сета, а канадците имаха проблем да се сработят и често едновременно посягаха при топки, които попадаха между тях. Това им изигра лоша шега в края на първия сет, когато сърбите умишлено насочваха ударите си в конфликтната зона и заслужено поведоха в отделните части.

Северноамериканците повишиха значително нивото си на начален удар във втория сет, ала отсреща имаха двама от най-добрите тенисисти на ретур в света и постоянно трябваше да се изправят пред възможности за пробив. Те все пак някак успяха да поддържат баланса и достигнаха до тайбрек, където сръбският отбор показа далеч по-високо ниво и заслужено триумфира в сблъсъка между двете страни.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович записа втори успех за деня и изведе шампионите от Сърбия до крайна победа! Калоян Соколов
Теми:  
канада | новак джокович | сърбия

Коментари





Следвайте ни в Facebook