Джокович заслужи шести финал на Уимбълдън (видео)

от в 17:52 на 12.07.2019
Георги Христов

Световният №1 Новак Джокович ще се бори за петата си титла на Уимбълдън в неделя. Сърбинът достигна за шести път до финала в Лондон след успех с 6:2, 4:6, 6:3, 6:2 над Роберто Баутиста Агут за три часа и 48 минути игра.

По пътя към мача за трофея Ноле загуби само два сета дотук. За Джокович финалът е под №25 в Големия шлем - повече от него имат само Рафаел Надал с 27 и Роджър Федерер с 33. В спора за трофея Новак очаква именно Федерер, на когото води с 2:1 във финали в Лондон.

Към момента Джокович вече има 71 победи в кариерата си на Уимбълдън. В Откритата ера над 70 успеха в надпреварата, са записали само Роджър Федерер, Джими Конърс и Борис Бекер.

През 2019 година Джокович вече спечели Откритото първенство на Австралия, а на "Ролан Гарос" загуби в полуфиналите. По брой финали на Уимбълдън Джокович дели трето място с Джими Конърс и Бьорн Борг. Повече имат Пийт Сампрас и Борис Бекер по седем и Федерер с 11.

"Имах сериозни проблеми с Роберто. Мачът можеше да се развие и по друг начин.

"Разбира се, че ще гледам Федерер и Надал. Може би не целия, но поне части. Аз също съм фен на съперничеството на Федерер и Надал - то е едно от най-великите," заяви Джокович след срещата пред "Би Би Си".

Най-много титли от Големия шлем:
Роджър Федерер - 20
Рафаел Надал - 18
Новак Джокович - 15


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович заслужи шести финал на Уимбълдън (видео) Георги Христов
Теми:  
новак джокович | роберто баутиста агут | тенис | тенис бг | тенис новини | уимбълдън | уимбълдън 2019

Коментари





Следвайте ни в Facebook