Джорджи преодоля Гоф и се класира на първия си 1/2-финал от категория WTA 1000

от в 14:52 на 14.08.2021
Диана Андреева

Кори Гоф се класира за 1/4-финалите в Монреал след малко под два часа прекарани на корта. Именно това се очакваше да бъде основната преднина на тинейджърката в мача й срещу Камила Джорджи, но дори това не беше достатъчно на американката и тя се предаде в последователни сетове. Джорджи се наложи с 6:4 7:6(2).

Макар и да бе далеч по-убедителна в повече аспекти от играта, Гоф не намираше своя ритъм и многократно допускаше необясними грешки. Коко сякаш не успя да се приспособи към условията в канадския град и след един час и 39 минути игра се предаде.

Още от началните минути Джорджи се опитваше да атакува сервиса на своята противничка. Тя не срещаше никакви затруднения в това да пласира ретурите си по такъв начин, по който правеше задачата на Гоф да навлезе в разиграване невъзможна. Така италианката успя да реализира пробив в третия гейм, а това и бе достатъчно, за да изпрати сета на сметката си.

Вторият сет бе изпълнен с далеч повече "драма". Гоф излезе уверено напред в резултата с 3:0, но нейната противничка съумя да навакса пасива и възвърна паритета в отделните геймове. Впоследствие двете си размениха по още два пробива, преди в решителния тайбрек Камила да бе по-стабилна и да се поздрави с крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джорджи преодоля Гоф и се класира на първия си 1/2-финал от категория WTA 1000 Диана Андреева
Теми:  
wta | камила джорджи | кори гоф | монреал | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook