Джумхур: Надал никога не помага на другите, докато Джокович го прави непрекъснато

от в 18:00 на 17.09.2022
Мирела Николова

Новак Джокович винаги е проявявал загриженост към своите по-млади колеги, като нерядко можем да видим кадри как тренира заедно с някой обещаващ талант и му дава съвети. Освен това през 2020 година 21-кратният шампион от Шлема основа нова тенис организация - Асоциацията на професионалните тенисисти (PTPA), чиято цел е да осигури подкрепа към по-нискоранкираните състезатели и да допринесе за по-равномерно разпределяне на наградните фондове в професионалния тенис.

Именно това подчерта Дамир Джумхур в най-скорошното си интервю, в което трябваше да избере между Джокович и Надал. След тазгодишния Аустрелиън Оупън босненецът заяви, че не е толкова трудно да спечелиш титлата, когато Ноле не участва, и по всичко личи, че той продължава да бъде сред най-изявените поддръжници на балканеца, съдейки по последното му изказване, където категорично посочи Джокович за своя фаворит.

"Преди всичко трябва да спомена, че имам силна приятелска връзка с Новак. Мисля, че той е човек, който помага на останалите играчи повече от всеки друг, като става въпрос не само за представители на бивша Югославия, но и за състезатели от целия свят, които дори не познава. Той влага изключително много усилия в това да помага на другите и да създаде по-добри условия за нискоранкираните играчи. Това е нещо, което не съм чувал Надал някога да е правил по време на своята кариера", заяви недвусмислено босненецът.

Източник: Tennis World USA


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джумхур: Надал никога не помага на другите, докато Джокович го прави непрекъснато Мирела Николова
Теми:  
atp | дамир джумхур | интервю | любопитно | новак джокович | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook