Едберг: Федерер не взе титла от Шлема през 2014 и 2015 заради Джокович

от в 19:40 на 24.07.2018
Мария Петрова

Шесткратният шампион в турнири от Големия шлем Стефан Едберг разкри, че таи известно разочарование за съвместната си работа. Двамата си сътрудничиха през 2014 и 2015 година. Тогава швейцарецът загуби четири финала в Големия шлем - всичките срещу Новак Джокович.

"Щом се присъединих към екипа му, усещах че той може да спечели титла от Големия шлем. Той заслужаваше такъв трофей през 2014 и 2015, но Новак Джокович бе малко по-добър. С възрастта става по-трудно. Роджър обаче е извън времето. Стореното от него в последните години, е изумително. На Australian Open 2017 имаше и нужния късмет, а спечели и Уимбълдън. Надали някой е вярвал, че на неговата възраст, ще го стори. Той сякаш намали очакванията към себе си и играе по-освободено. Роджър е уникален в много отношения - на корта, спрямо медиите и отделно с феновете," коментира Едберг пред Tennis Magazin.

Самият Федерер е имал желание да продължи да работи с шведа през 2016, но Едберг не е могъл да поеме този ангажимент. Въпреки това той няколко пъти присъства през годините в ложата на Федерер, за да го подкрепя.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Едберг: Федерер не взе титла от Шлема през 2014 и 2015 заради Джокович Мария Петрова
Теми:  
голям шлем | новак джокович | роджър федерер | стефан едберг | тенис | тенис легенди

Коментари





Следвайте ни в Facebook