Един ден в живота на Беретини: Триумф на Уембли, шампионски парад и среща с президента

от в 11:21 на 13.07.2021
Мирела Николова

Неделният ден бе изпълнен със силни емоции за 25-годишния Матео Беретини, който направи своя дебют на финал на турнири от Големия шлем. Италианецът допусна четирисетово поражение от Новак Джокович, но бързо след това забрави негативните емоции от загубата, тъй като се отправи към Уембли, за да подкрепи сънародниците си срещу Англия в мача за трофея на Европейското първенство по футбол. Той беше придружен от своята приятелка - австралийската тенисистка Айла Томлянович, която публикува видео от радостта на любимия си след инфарктния триумф на Италия след дузпи.

След края на финала Беретини слезе на терена и придружен от героя на вечерта - Джанлуиджи Донарума, сподели пред Sky Sport вълнението си от завоюваната европейска титла. „Исках да наблюдавам този мач на живо, за да опитам да забравя разочарованието си от загубения си двубой по-рано. Беше наистина страхотно. Бях по-нервен, отколкото родителите ми по време на финала на Уимбълдън!“, каза видимо развълнуваният Матео.

Ден по-късно "Скуадра адзура" и Беретини пристигнаха в Рим и на специална церемония получиха поздравления за историческите си успехи. Те първо се срещнаха с президента на Италия - Серджо Матарела, в неговата резиденция "Куиринале", а след това бяха приети и от премиера на страната - Марио Драги, в двореца "Киджи".

След това, на шампионски парад, героите на Италия показаха купата пред хилядите фенове, които бяха излезли по улиците да ги аплодират. По традиция националният отбор на Италия пътува в открит автобус, като тази година и Матео Беретини бе поканен да се присъедини към европейските шампиони. 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Един ден в живота на Беретини: Триумф на Уембли, шампионски парад и среща с президента Мирела Николова
Теми:  
atp | италия | любопитно | матео беретини | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook