Един от треньорите на Ноле: Федерер не беше свеж ментално през миналия сезон

от в 12:17 на 09.12.2018
Калоян Пламенов

Треньорът по физическа подготовка на Новак Джокович - Гебхард Гритч, има обяснение защо Роджър Федерер не е триумфирал в повече турнири през миналия сезон и като цяло не се е представил по най-добрия възможен начин през годината.

Очакванията към Маестрото бяха по-големи, но в крайна сметка той като цяло не изпрати най-добрата си година, макар че спечели Откритото първенство на Австралия на старта, на вече изминалата кампания.

"Трябва да изчакаме Надал да се възстанови, той винаги се завръща силен. При Роджър Федерер имах усещането, че не е свеж в ментално отношение. Поради тази причина му липсваше както ритъм, така и скорост на корта. Тези неща не са свързани с тялото". 

Според него Доминик Тийм ще бъде вторият голям фаворит след Рафаел Надал за спечелването на "Ролан Гарос". 

"Тийм ще бъде вторият най-голям фаворит след Рафа в Париж на "Ролан Гарос". 

Гритч има обяснение и за спада в играта на своя подопечен Новак Джокович. Джокера се класира за финалите на Париж и Лондон в края на сезона, но в крайна сметка загуби и двата финала съответно от Карен Хачанов и Александър Зверев.

"Той изигра изключително голяма бройка мачове. Вината отчасти беше негова. По-скоро си мисля, че Новак не беше достатъчно концентриран и в двата финала, по-скоро проблемът в тези мачове бе ментален, а не физически". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Един от треньорите на Ноле: Федерер не беше свеж ментално през миналия сезон Калоян Пламенов
Теми:  
новак джокович | роджър федерер | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook