Еднопосочен трафик: Джокович се разправи с Карацев и започна победоносно в Рим!

от в 17:23 на 10.05.2022
Мирела Николова

През последните две седмици Новак Джокович започна да се завръща към оптималната си форма и както самият той сподели, с всеки изминал двубой е крачка по-близо до целта си да бъде максимално добре подготвен за Откритото първенство на Франция. Сърбинът достигна до полуфиналите на отминалия Мастърс в Мадрид, където загуби от бъдещия шампион Карлос Алкарас, а днес пренесе отличните си изяви и на надпреварата в Рим, за да стартира с двусетова победа над Аслан Карацев. Ноле бе категорично по-стабилният от двамата играчи на корта и напълно заслужено си резервира място в осминафиналната фаза след крайното 6:3 6:2, като в битка за класиране напред му предстои двубой с някого измежду Стан Вавринка и Ласло Джере.

В дебютните минути от срещата предимството бе изцяло на страната на световния №1, който водеше разиграванията и дочакваше грешка на противника, съумявайки да реализира пробив още в първия възможен момент. Авансът му обаче не се задържа дълго, тъй като руснакът бързо намери ритъма си и в следващия гейм успя да пласира серия плътни и високоскоростни удари, които му помогнаха да навакса изоставането си - 2:2. Джокович непрекъснато варираше с позицията си при посрещане, което създаваше проблеми на Карацев, и не след дълго сърбинът отново пречупи своя съперник, за да пробие за 5:3 и да си подсигури успеха в сета, станал факт след поредното му безупречно подаване.

Печелившата серия на 20-кратния шампион от Шлема продължи и във втората част, когато броят непредизвикани грешки на световния №35 геометрично прогресираше и съвсем скоро Ноле си изгради солидна преднина от два пробива и 4:0. От своя страна, петкратният шампион в турнира бе свел неточностите си до минимум и бе непоколебим във всеки един аспект от играта, поради което без каквито и да било затруднения докара нещата до успешен за себе си завършек.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Еднопосочен трафик: Джокович се разправи с Карацев и започна победоносно в Рим! Мирела Николова
Теми:  
atp | аслан карацев | новак джокович | Обзори | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook