Ефектът Муратоглу: Осака с първа победа от сет пасив за сезона и то срещу поставена в Пекин!

от в 15:12 на 27.09.2024
Елеонора Александрова

Наоми Осака продължава успешно участието си в Пекин. Шампионката от 2019-та година не спира да впечатлява с тениса си под ръководството на Патрик Муратоглу, като днес тя победи една от състезателките, намиращи се в най-добра моментна форма, а именно Юлия Путинцева -  3:6 6:4 6:2 за 1 час и 48 минути игрово време. Любопитното е, че бившата номер едно за пръв път през целия сезон спечели мач от сет пасив, а успехът над 21-вата поставена означава, че тяще се изправи срещу Кейти Волинец (световна номер 60), която също победи поставена тенисистка, в лицето на Марта Костюк.

В първите минути на срещата втората ракета на Казахстан бе тази, която стоеше по-добре на корта и се възползваше от колебанията в играта на 4-кратната "мейджър" шампионка.

Това позволи на световната номер 32 да реализира пробив в петия гейм, а Путинцева продължаваше да е като стена от дъното на корта, за да запази преднината си и дори да я увеличи при 5:3, за да затвори сета в своя полза с още един брейк.

Осака стабилизира играта си във втората част и започна все по-често да се възползва от твърде плитките сервиси на шампионката от Бирмингам. Всичко това доведе до първи реализиран пробив от началото на мача за азиатката, но тя продължаваше да е крайно непостоянна в изявите си и паритет се възвърна на корта при 4:4.

Впоследствие обаче мощта на една от най-успешните тенисистки на твърди кортове в последните години взе връх и тя нямаше проблеми да вземе следващите 2 гейма, за да вкара мача в трети решителен сет.

Финалният сет се превърна в наказателна акция на японката, като уинърите от нейната ракета ставаха все повече, докато тенисистката отстранила Швьонтек на Уимбълдън, просто нямаше отговор. В резултат на това бившата номер 1 се откъсна напред с два брейка и загуби само 2 гейма в последните 32 минути на мача, поздравявайки се с втора поредна победа в китайската столица!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ефектът Муратоглу: Осака с първа победа от сет пасив за сезона и то срещу поставена в Пекин! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | наоми осака | Обзори | пекин | юлия путинцева

Коментари





Следвайте ни в Facebook