Елина Свитолина отказа да играе за Украйна заради малък хонорар

от в 10:06 на 29.01.2019
Калоян Пламенов

Украинската тенис звезда Елина Свитолина няма да участва в следващите срещи за Фед Къп с екипа на родината си, тъй като е преценила, че хонорарът, който и предлагат, е твърде малък.

Първоначално е имало споразумение тя и Даяна Ястремска да играят за страната, но след това двете са се отметнали. 

Това обявиха от пресслужбата на украинската тенис федерация, а решението на приятелката на Гаел Монфис при всички положения ще бъде осъдено от тенис феновете в родината на тенисистката заради факта, че тя поставя финансовата си облага пред ангажимента към страната си.

Известно е, че Украйна е в група с България, Швеция и Естония в Жельона Гура, Полша. 

"Всички водещи украински тенисисти получават хонорари за участието си както в Купа Дейвис, така и във Фед Къп, а размерът на тези възнаграждения е ясен още преди началото на всеки един от сезоните и се основава на текущото им място в световната ранглиста", обявиха от украинската федерация.

"Също така размерът на хонорарите се определя и от финансовите възможности на федерацията. Надяваме се да променим отношението на украинските тенисисти към националния отбор на страната. Вярваме, че да играеш за родината си трябва да се основава най-вече на патриотизъм, отдаденост и уважение към спортната чест на Украйна", добавиха още от местната тенис федерация. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Елина Свитолина отказа да играе за Украйна заради малък хонорар Калоян Пламенов
Теми:  
елина свитолина | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook