Елина Свитолина показа класата си и се справи с Коко Гоф

от в 14:03 на 11.02.2021
Мирела Николова

Световната №5 Елина Свитолина продължава похода си към първа титла от Големия шлем след убедителна победа с 6:4 6:3 над надеждата на американския тенис Коко Гоф, а за място на осминафиналите я очаква двубой с Юлия Путинцева.

Първият сет не предложи почти никаква интрига, тъй като сервиращите си взимаха лесно подаванията и играта вървеше гейм за гейм. Гоф успяваше да пласира дълбоки удари в половината на съперничката си, но това не бе достатъчно, за да се откъсне напред в резултата. Свитолина притисна максимално американката при 5:4 гейма в своя полза и възползвайки се от пропуските на младата си опонентка, записа сета срещу името си.

Втората част се разви идентично на първата, като паритетът се запази почти до края. Коко продължи с рисковата си игра, която обаче невинаги ѝ носеше дивиденти и тя често допускаше непредизвикани грешки. Те бяха добре дошли за украинката  и при 4:3 тя получи "скрит" мачбол, който веднага бе материализиран. Без проблеми след час и 17 минути Свитолина затвори срещата на свой сервис и си осигури място в третия кръг на надпреварата.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Елина Свитолина показа класата си и се справи с Коко Гоф Мирела Николова
Теми:  
wta | елина свитолина | коко гоф

Коментари





Следвайте ни в Facebook