Елитна подкрепа за Григор в Рим: Ще играе с двукратен Мастърс шампион на двойки

от в 13:22 на 26.04.2022
Калоян Соколов

Григор Димитров досега се представя на високо ниво през клей сезона и изглежда загърбил трудното начало на годината. Първата ни ракета остана на крачка от класиране за финала на Мастърса в Монте Карло. Впоследствие българинът отстъпи в третия кръг на турнира в Барселона, където имаше малшанса да срещне топ поставения Стефанос Циципас. Все пак родният ни представител може да извлече позитиви от представянето си в каталунския град, защото се изкачи с още едно място в световната ранглиста и вече се намира виртуално в топ 20 на подреждането.

Сега на Григор му предстои да вземе участие на големите надпревари в Мадрид и Рим, които се явяват последното сериозно изпитание за него, докато дойде началото на Ролан Гарос. През миналата седмица пък стана ясно, че Димитров планира да играе на двойки заедно с Феликс Оже-Алиасим в испанската столица, а днес името на нашия сънародник попадна и в предварително заявените състезатели за състезанието при тандемите в Италия.

Там Гришо за пръв път ще си партнира с Хуберт Хуркач, който може да се похвали две титли от сериите "Мастърс" при дуетите, като наскоро спечели трофея в Маями заедно с Джон Иснър. Полякът има титла и на сингъл във Флорида, но по-интересното е, че става шампион на Мастърса в Париж заедно с Оже-Алиасим, така че хасковлията определено ще може да разчита на сериозно подкрепа до себе си в предстоящите си мачове.

Срещите в Рим се очаква да стартират на 8 май, което е точно седем дни след началото на битките в Мадрид, а по-долу бихте могли да намерите информация за всички двойки, които смятат да се изявяват във "Вечния град".


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Елитна подкрепа за Григор в Рим: Ще играе с двукратен Мастърс шампион на двойки Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | Двойки | мадрид | рим | феликс оже-алиасим | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook