Елица Костова изпита леки колебания, но все пак започна с победа на Уимбълдън!

от в 13:38 на 23.06.2021
Мирела Николова

Четвъртата ни ракета при дамите Елица Костова откри участието си на тазгодишния Уимбълдън с двусетова победа над световната №245 Дестъни Аява. С напредването на срещата нашето момиче се чувстваше все по-комфортно на тревата и макар да допусна спад в играта си в края на втория сет, той не ѝ попречи да постигне краен успех с 6:4 7:5 на старта на пресявките в Лондон, като във втория квалификационен кръг ще се изправи срещу някоя измежду Робин Андерсън и Синю Уанг.

В откриващите три гейма на двубоя двете състезателки си размениха общо три пробива, след които напред в резултата излезе родната ни представителка, която се оттегли на първата почивка с аванс от пробив. Тя бе напълно категорична при затвърждаването му и поведе с 3:1. Оттам насетне Елица не допусна да изостане нито веднъж на собствен сервис и скоропостижно прибави дебютната част на своята сметка.

Във втория сет статуквото на корта не се промени, като българката продължи да бъде по-активната от двете и това се отрази и на резултата. Костова съумяваше да пласира ретурите си дълбоко в половината на своята опонентка и спечелените точки на противников сервис за родената в Кърджали тенисистка валяха една след друга. В хода на сета тя осъществи два пробива, които ѝ донесоха преднина от 5:1, но тогава последва рязък спад в нивото на българката, който доведе до възстановяване на паритета в геймовете за 5:5.

Нашето момиче обаче се мобилизира и не позволи да се стигне до пълен обрат, реализирайки нов брейк в последния възможен момент. Заставайки на сервис линията за трети път в опит да затвори срещата, Костова показа, че си е научила урока и без никакви колебания си подпечата мястото в следващата фаза на пресявките.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Елица Костова изпита леки колебания, но все пак започна с победа на Уимбълдън! Мирела Николова
Теми:  
wta | бгтенис | елица костова | квалификации | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook