Ербер и Маю спечелиха Australian Open, вече имат кариерен Голям шлем

от в 11:15 на 27.01.2019
Георги Христов

Французите Пиер-Югe Ербер и Никола Маю станаха победители в турнира на двойки при мъжете от Откритото първенство на Австралия по тенис. Във финалния мач Ербер и Маю, подставени под номер 5 в схемата на турнира, се наложиха с 6:4, 7:6 (7:1) над австралица Джон Пиърс и финландеца Хенри Континен.

Те вдигнаха четвъртия си трофей от Големия шлем и да влязат в елитна компания. Те се превърнаха едва в осмият дует, който може да се похвали, че има победи на всеки един от четирите най-престижни тенис турнири - Australian Open, "Ролан Гарос", Уимбълдън и US Open.

"Нашият първи турнир заедно беше именно тук преди четири години и ето, че днес извървяхме целия път до трофея. Сега имаме във витрините си всеки един трофей от Големия шлем. Благодаря, че споделящ корта с мен и заедно се забавляваме", заяви след триумфа развълнуваният Ербер.

Ербер и Маю са втората изцяло френска двойка, която печели Australian Open след Микаел Льодра и Фабрис Санторо, които го направиха в две последователни години 2003 и 2004-та.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ербер и Маю спечелиха Australian Open, вече имат кариерен Голям шлем Георги Христов
Теми:  
никола маю | пиер-юге ербер | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook