Ербер: Свободата е безценна и Джокович заслужава уважение за принципите си

от в 14:00 на 16.02.2022
Калоян Соколов

Новак Джокович трябваше да премине през един от най-трудните си периоди от началото на своята кариера, след като австралийската му виза беше анулирана и той не получи възможност да защитава трофея си на Аустрелиън Оупън. В момента сърбинът е поставен в изключително деликатна позиция, защото повечето  големи турнири изискват задължително ваксиниране за участие, а това е против принципите на световния номер едно. Ноле сподели, че няма нищо против самата имунизация, но всеки човек трябва да има право на избор и той е решил да не подлага тялото си на подобна стъпка към момента.

Тези думи на балканеца са от вчерашното му интервю за BBC, което за броени часове придоби огромни популярност и Джокович си навлече немалък брой обществени критики. Не липсваха обаче и застъпници в полза на 20-кратния шампион от Шлема. Един от тях е френският тенисист Пиер-Юг Ербер, който не е особен привърженик на ваксинирането и пропусна самоцелно да играе на Откритото първенство на Австралия. Ербер все пак предприе стъпката към имунизация, за да не поставя под риск своята кариера, а ето и коментарите му по адрес на казаното от водача в ранглистата:

"Открих себе си в думите на Джокович. Аз не играх на Аустрелиън Оупън, макар че можех да спечеля титлата при двойките с Никола Маю и разбирам Новак много добре. Свободата е най-важната човешка ценност и нещата изобщо не опират до някакъв сорт антиваксърство. Ние сме атлети и сме мнителни към всичко, което би могло да постави здравето ни под риск. Уважавам принципната позиция на Джокович, която може да му коства шанса да се превърне в най-великия тенисист някога и го подкрепям с цялата си душа" - завърши Ербер.

Източник: L'Equipe

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ербер: Свободата е безценна и Джокович заслужава уважение за принципите си Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | ваксини | интервюта | любопитно | новак джокович | пиер-юг ербер

Коментари





Следвайте ни в Facebook