Ербер за случая с Джокович: Не искам да съм на мястото му, когато слиза от самолета

от в 11:18 на 05.01.2022
Владислав Риждов

Темата за задължителната ваксинацията е силно коментирана в света на тениса в последните няколко седмици, тъй като това е част от правилото, което властите в Австралия налагат на играчите, ако те искат да вземат участие в Откритото първество на Австралия. Именно това накара Пиер-Юг Ербер да се откаже от участие в първия за годината турнир от шлема. Специалистът на двойки сподели, че не е ваксиниран и няма да пътува към Австралия. Преди време Новак Джокович също се обяви против въпросните мерки и до последно не се знаеше дали сърбинът ще защитава трофея си в Мелбърн, но във вчерашния ден стана ясно, че световният номер 1 е получил медицинско изключение и ще пътува за Австралия.

Това веднага породи различни реакции у другите играчи, а една част намекнаха, че такова изключение едва ли би било направено за някои от тях, ако не бяха ваксинирани. Един от играчите, които изразиха мнението си по казуса, бе именно Пиер-Юг Ербер. Според него Джокович е получил медицинско изключение по уважителна причина, но е бил приятно изненадан, защото е очаквал молбата на сърбина да бъде отхвърлена: "Не бих искал да съм на неговото място, когато слиза от самолета, защото той няма да има, според мен, посрещане, достойно за световен номер 1. Ако му е предоставено медицинско изключение, то е било по уважителни причини. След като преживях трудностите на Australian Open миналата година, реших, че отговорът за мен ще бъде не" - завърши французинът.

Pierre-Hugues Herbert reacts to Novak Djokovic's vaccination exemption https://t.co/SNYMe6kzYA pic.twitter.com/zp7jStsxZq

— Tennis World USA (@TennisWorlden) January 5, 2022


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ербер за случая с Джокович: Не искам да съм на мястото му, когато слиза от самолета Владислав Риждов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | любопитно | новак джокович | открито първенство на австралия | пиер-юг ербер

Коментари





Следвайте ни в Facebook