Еванс надигра Шарди в трисетов трилър в Мадрид, Фонини се измъчи с квалификант

от в 19:05 на 03.05.2021
Петър Томов

Световният №26 Даниел Еванс започна участието си на Мастърса в Мадрид с трисетов успех над френския ветеран Жереми Шарди. Двамата изиграха изключително равностоен мач, в който първата ракета на Великобритания надделя след 7:6(6) 6:7(7) 6:2 и очаква победителя от срещата между шампиона от Маями Хуберт Хуркач и Джон Милман във втори кръг.

Срещата беше равностойна още от първите й минути, в които двамата си размениха по един пробив. Последваха няколко спокойни гейма за сервиращите преди Шарди да достигне до два сетбола в маратонския за частта десети гейм. Дан Еванс успя да ги отрази благодарение на добрия си начален удар, който го подкрепяше в продължение на цялата среща. В крайна сметка частта бе решена от тайбрек, в който бяха реализирани цели 7 минипробива преди британецът да затвори гейма на 6 след един от 13-те си аса в срещата. 

Втората част премина под диктовката на сервиращите и не бе реализиран нито един пробив в нея, с което и нейния изход бе решен от тайбрек. В него, Дан Еванс достигна до два мачбола при 6-4, но не можа да затвори срещата на свой сервис. От това се възползва Шарди и след серия от 3 поредни точки, французинът достигна до два сетбола, и макар първият да беше отразен от британеца, вторият беше успешно реализиран, с което срещата навлезе в решителен трети сет.

Третата част премина изцяло под контрола на Еванс, който реализира пробив в третия гейм. До края на срещата Шарди не достигна до възможност за връщане на брейка, а дори напротив - британецът спечели подаването на французина още веднъж, за да поведе с 5:2, а след безпроблемен сервис гейм сложи точка на спора след 2 часа и 48 минути игра. 

В друга среща от първи кръг на третия Мастърс турнир през сезона, Фабио Фонини потрепери, но успя да отстрани квалификанта Карлос Табернер. Ексцентричният италианец се наложи с 7:6(4) 2:6 6:3 над 23-годишния представител на домакините, а в следващия кръг от надпревата ще срещне сънародника си и шампион от Белград Матео Беретини.

Срещата премина хаотично и беше изпълнена с много на брой пробиви като станахме свидетели на 4 от тях още в първата част. Тя беше решена от тайбрек, в който паритетът бе запазен до 4-4, ала минипробив в последвалата точка бе достатъчен на Фонини да запише първия сет на неговата сметка. Нещата за италианеца обаче не изглеждаха никак розови във втората част, в която последва сериозен спад в играта му. Табернер се възползва по перфектен начин от това и със 100%-ова ефективност при открилите се две възможности за пробив пред него, успя да си осигури солиден аванс в сета, преди да го затвори на свое подаване.

Фонини започна по-уверено решителната част и реализира ранен пробив, след който поведе с 2:0. Последва светкавичен рибрейк от страна на испанеца, преди той отново да загуби подаването си за 3:1. До края сервиращите не позволиха на опонента си да достигне до брейкбол, с което след 2 часа и 15 минути игра на клея в Мадрид, световният №28 затвори срещата на свое подаване.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Еванс надигра Шарди в трисетов трилър в Мадрид, Фонини се измъчи с квалификант Петър Томов
Теми:  
atp | даниел еванс | жереми шарди | карлос табернер | мадрид | мастърс 1000 | фабио фонини

Коментари





Следвайте ни в Facebook