Фабио Фонини: МакЕнроу е луд като мен, но аз съм далече от неговата кариера

от в 09:50 на 23.12.2018
Калоян Пламенов

Италианецът Фабио Фонини направи интересен паралел между него и тенис легендата Джон МакЕнроу. Той смята, че бившият тенисист е малко луд като него, но го каза в кръга на шегата. Всъщност в думите му има нещо вярно, тъй като и американецът беше "пожар от емоции" на корта.

"Джон МакЕнроу е малко луд като мен (смее се). Все пак обаче за разлика от мене той беше първа ракета в света. Аз бях малък в годините, когато той играеше, но все пак съм успял да наблюдавам няколко негови мача", казва Фонини.

"Обикновено си говорим, когато се срещаме по турнирите. Разликата между нас е, че той е спечелил страшно мното неща, а аз не съм направил нещо подобно и кариерата ми определено е много далече от неговатва". 

"Когато печелиш на корта, тогава винаги си щастлив. Всеки си има своите емоции. През последните две години се промених в това отношение. Но аз винаги съм себе си - и в добрите моменти, и в лошите. Не се крия на корта, нито пък преигравам". 

През миналия сезон Фонини изигра най-силната кампания през своята кариера и спечели три трофея - в Лос Кабос, Бостад и Сао Пауло, а освен това завърши кампанията като 13-а ракета в световния тенис, което е абсолютен рекорд за него. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фабио Фонини: МакЕнроу е луд като мен, но аз съм далече от неговата кариера Калоян Пламенов
Теми:  
джон макенроу | тенис | тенис новини | фабио фонини

Коментари





Следвайте ни в Facebook