Класата си е класа: Серина Уилямс се завърна победоносно след близо година отсъствие!

от в 21:40 на 21.06.2022
Мирела Николова

В края на миналия юни Серина Уилямс бе принудена да се откаже от откриващия си двубой на Уимбълдън срещу Александра Саснович поради контузия в бедрото, която впоследствие се оказа скъсан адуктор. Възстановяването на 23-кратната шампионка от Шлема отне дълго време и мнозина се съмняваха в това дали някога отново ще видим легендарната американка в действие.

През миналата седмица обаче по-малката от сестрите Уилямс зарадва тенис почитателите с новината, че възнамерява да направи своето дългоочаквано завръщане на предстоящия Уимбълдън посредством предоставен от организаторите "уайлдкард". За да натрупа известна игрова практика преди Откритото първенство на Великобритания, бившата №1 реши да се включи в тазседмичната надпревара по двойки в Ийстбърн. 

Партньорка на Уилямс бе световната №3 при дамите на сингъл Онс Жабер, а пък техни съпернички бяха Мари Боузкова и Сара Сорибес Тормо. Четирите състезателки изнесоха интригуващ двубой за публиката, но в крайна сметка американката и тунизийката бяха по-стабилни в решителните мигове и успяха да изковат страхотен обрат, за да затворят сблъсъка за крайното 2:6 6:3 13:11 за малко повече от час и половина престой на корта.

От началото на срещата Боузкова и Сорибес Тормо изглеждаха пределно мотивирани и несъмнено демонстрираха по-добро сработване, което се отрази и на резултата. Ритъм в играта на Уилямс напълно отсъстваше и ударите ѝ често излизаха извън очертанията на корта. Множеството непредизвикани грешки оказаха влияние и американо-тунизийският тандем скоро се оказа изоставащ с два пробива и 1:5, след което съвсем скоро бе сложен край на откриващия сет.

Втората част започна с размяната на общо 4 пробива в откриващите геймове, като се наблюдаваше сериозен подем в играта на Серина, която с напредване на времето започна да намира своята игра и мощта в ударите ѝ често създаваше проблеми на противничките. Така се стигна до нов брейк в актива на Уилямс и Жабер, които обаче този път не допуснаха изравняване на резултата и съумяха да вкарат двубоя в решителен тайбрек сет.

Именно той се превърна в гвоздея на мача, тъй като в него видяхме изобилие от вълнуващи разигравания и драма до последния момент, преди Уилямс и Жабер да материализират третия си мачбол след непростима грешка в близост до мрежата на Сорибес Тормо.

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Класата си е класа: Серина Уилямс се завърна победоносно след близо година отсъствие! Мирела Николова
Теми:  
wta | Двойки | ийстбърн | онс жабер | серина уилямс

Коментари





Следвайте ни в Facebook