Фалстарт в Атланта: Синер се завърна на корта със загуба от играч извън топ 100

от в 22:52 на 29.07.2021
Калоян Соколов

Яник Синер нямаше записан официален двубой от малко над месец насам, когато отпадна в първия кръг на Уимбълдън от коравия Мартон Фучович. Тийнейджърът не съумя да запише нито една победа в хода на сезона на трева, което беше резонно предвид липсата му на опит върху настилката, само че сега световният номер 23 пристигна на турнира в Атланта с високи очаквания, защото първият му финал в сериите "Мастърс" дойде именно на американска земя по-рано през този сезон, но младокът трябваше отново да отпие от горчивата чаша.

Това се случи, след като поставеният под номер две бе надигран от Кристофър О'Конъл. Австралийският квалификант отрази два поредни сетбола в тайбрека на първия сет и стигна до обрат в него, а впоследствие веднага проби именития си съперник и съвсем скоро световният номер 132 се поздрави с една от най-големите си победи през кариерата - 7:6(7) 6:4.

По този начин шампионът от София регистрира четвърто поредно поражение за пръв път в кариерата си в Тура и общо второ такова от тенисист извън топ 100 в рамките на последния месец и половина, защото на надпреварата в Куинс отстъпи на Джак Дрейпър, който по това време се намираше на 309-та позиция в ранглистата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фалстарт в Атланта: Синер се завърна на корта със загуба от играч извън топ 100 Калоян Соколов
Теми:  
atp | атланта | кристофър о'конъл | Обзори | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook