Фалстарт за Андреев на Чаланджъра в Мексико: Допусна поражение от 658-ия в света

от в 21:05 на 06.03.2022
Владислав Риждов

Адриан Андреев трябваше да претърпи ранно разочарование при участието си на Чаланджър турнир в Монтерей, Мексико. Ади, който започна от пресявките на надпреварата, допусна поражение още в първия си мач, след като беше надигран от младия американец Еван Жу, който се намира цели 244 места под родния ни представител в ранглистата - 3:6 6:3 3:6.

Двамата стартираха уверено, но много скоро Жу придоби контрола на корта и завоюва четири последователни гейма на сметката си, за да поведе с 4:1. Андреев обаче успя да спечели оставащите си сервис геймове до края на първата част, но по никакъв начин не постави под напрежение съперника си и така сетът отиде в полза на 658-ия в световата ранглиста.

Българинът започна добре втората част и в първите два сервис гейма на опонента си достигна до общо шест възможности за пробив. И шестте опита да пречупи съперника си се оказаха неуспешни и равенството остана непроменено. В средата на сета обаче Андреев съумя да си осигури брейк преднина, която бе бързо заличена от Жу. В крайна сметка родният ни състезател показа по-категорична игра в края и вкара развръзката в решителна трета част.

Тя започна отлично за Андреев, който се поздрави с пробив още в самото начало, повеждайки с 2:0. За съжаление обаче подемът на Ади бързо бе спрян и младият американец възстанови за 3:3. От този момент нататък 23-годишният тенисист взе инициативата и направи решителната крачка към крайния триумф, възползвайки се отново в спада на Андреев, преди на собствено подаване да сложи точка на интригата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фалстарт за Андреев на Чаланджъра в Мексико: Допусна поражение от 658-ия в света Владислав Риждов
Теми:  
адриан андреев | бг тенис | еван жу | монтерей | обзор | тенис турнир в монтерей | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook