Фалстарт за бившия шампион: Рубльов срази Медведев в мач изпълнен с купища обрати!

от в 17:37 на 14.11.2022
Калоян Соколов

 Даниил Медведев и Андрей Рубльов са близки приятели, които почти винаги тренират заедно и не пропускат удобен случай да се пошегуват един с друг, но днес трябваше да оставят личните си взаимоотношения на заден план и да се впуснат в откриваща битка от Червената група на тазгодишните ATP финали в Торино.

Досегашните сблъсъци между двамата протичаха със сериозно надмощие на бившия водач в световната ранглиста, който дори не беше губил сет в първите си четири двубоя срещу Рубльов, ала именно по-нискокласираният състезател триумфира в последния си сблъсък със своя сънародник, когато го обърна на полуфиналите в Синсинати през 2021-ва година.

Днес пък седмият в света затвърди впечатлението, че вече се е научил как да противодейства на някогашния шампион в надпреварата и му нанесе ново поражение, надделявайки над него с финалното 6:7(7) 6:3 7:6(7) и така поне временно оглави подреждането в потока, където по-късно днес ще премерят сили Новак Джокович и Стефанос Циципас.

Световният номер шест имаше сериозно предимство в началните минути, тъй като вторите сервиси на Медведев бяха прекалено подканващи за атака и Рубльов имаше възможност да диктува разиграванията, което винаги е опасно, имайки предвид мощта в неговите удари. Тези обстоятелства позволиха на аутсайдера да се откъсне напред с 5:2, само че напрежението го обзе, когато трябваше да сложи точка на сета и съперникът му съумя да достигне до тайбрек, макар че трябваше да отрази два сетбола за целта.

Там шампионът от Белград отново взе солиден аванс и всичко изглеждаше приключило при 6:2 в негова полза, ала последваха серия прибързани отигравания от негова страна и в крайна сметка петият в светa измъкна една част, която наглед изглеждаше напълно невъзможна за спечелване.

Въпросните обстоятелства по никакъв начин не отчаяха Рубльов и той продължи да пробива защитата на съперника си със своите топовни форхенди, чиято скорост редовно преминаваше 150 километра в час. Медведев пък зае прекалено дефанзивна позиция, което го принуждаваше да прави чудеса от храброст, за да се задържа в размените от дъното на корта, а грешките на практика отсъстваха от ракетата на опонента му и шестият в схемата си заслужи преднина от 3:0. Този път обаче нямаше колебания в действията на Рубльов, който непрекъснато подобряваше играта си и не допусна да бъде догонен в геймовете, което предопредели изиграването на решителен сет.

В него отново първите брейкболи се откриха пред тенисиста с по-задно място в подреждането на ATP, но миналогодишният финалист най-после избегна опасността да допусне ранен пасив и впоследствие стабилизира изявите си от сервис линията. Битката на корта продължи да бъде изключително оспорвана и всяка точка се печелеше след изтощителни размени, като закономерно победителят щеше да се реши в нов тайбрек.

Дългият гейм предложи поредица от зашеметяващи завършващи форхенди на Рубльов, чийто аванс беше от 4:2 точки при смяната на полетата и скоро той разполагаше с три поредни мачбола. Медведев отреагира с перфектно пласирано първо подаване и две отлично изградени акции в близост до мрежата, но място за нов обрат нямаше и Андрей Рубльов сложи точка на спора с феноменално драйв воле, поздравявайки се с една от най-престижните си победи в кариерата!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фалстарт за бившия шампион: Рубльов срази Медведев в мач изпълнен с купища обрати! Калоян Соколов
Теми:  
atp | nitto atp finals turin | андрей рубльов | даниил медведев | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook