Фалстарт за Кузманов в Задар: Ще напусне топ 200 на световната ранглиста

от в 19:00 на 22.03.2022
Калоян Соколов

Димитър Кузманов трябваше да си вземе кратка пауза от състезателния тенис, тъй като получи лека травма в края на миналия месец и се отдаде на рехабилитация. През тази седмица втората ни ракета се завърна за участие на Чаланджъра в Задар, където имаше да брани достигане до финала от миналия сезон, но допусна поражение в първия кръг от коравия босненец Нерман Фатич - 2:6 6:7(5). Това беше втора поредна загуба за национала ни от този съперник и то ще доведе до напускането му на световния топ 200.

Ветровитото време създаде сериозни проблеми на двамата състезатели в началните минути и станахме свидетели на по един бърз разменен пробив, след който резултатът стана 2:2. Оттам насетне категорично босненецът се нагоди по-добре към тежките условия, съобразявайки своите удари с тях и почти не допускаше непредизвикани грешки, докато Мико натискаше топката повече от необходимото и това водеше до огромна бройка неточности, която му коства следващите четири гейма и откриващата част отиде в сметката на непоставения играч.

Втората част предложи далеч по-сериозно количество интрига, а Кузманов вече изглеждаше много солидно от основната линия и ставахме свидетели на множество продължителни размени от дъното на корта. Българинът на два пъти наваксваше пробив пасив и впоследствие дори поведе с 3:2, само че последва силна серия за Фатич и той обърна нещата до 5:3 в своя полза.

Тогава пловдивчанинът отново показа силно развитата си борбеност, за да си върне аванса при 6:5, само че последва мигновена реакция на неговия опонент и всичко щеше да се реши в тайбрека. Там нашият сънародник се върна от мини брейк пасив и изравни за 5:5, ала последваха две нечисти отигравания от ракетата на Кузманов и той трябваше да напусне турнира още на старта.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фалстарт за Кузманов в Задар: Ще напусне топ 200 на световната ранглиста Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | димитър кузманов | задар | нерман фатич | Обзори | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook