Фалстарт за тандема между Алиасим и Тони Надал

от в 15:03 на 13.04.2021
Калоян Соколов

Безспорно най-голямата новина в света на тениса от последните няколко дни е началото на новото сътрудничество между Феликс Оже-Аласим и Тони Надал. Чичото на Рафа си беше взел почивка от живота в Тура заради сериозния стрес, който трябваше да изживява и работеше заедно с младите таланти в академия "Рафаел Надал", но сега се завърна с идеята да помогне на канадеца да си проправи път към върховете на мъжкия тенис.

Съвместната работа между двамата обаче претърпя фалстарт, защото младокът записа неочаквано поражение на старта в Монте Карло, отстъпвайки на клей специалиста Кристиан Гарин. Чилиецът наскоро спечели титлата от надпреварата в Сантяго, която се проведе именно на червени кортове и днес продължи да демонстрира отличната си форма, за да надделее с крайното 7:6(3) 6:1.  Така поставеният под номер 16 се класира за следващия етап на турнира, където го очаква сблъсък с Джон Милман.

Началото на срещата не предвещаваше нищо подобно, защото Алиасим сервираше на много високо ниво и натискаше с дълбоки форхенди своя съперник при първа възможност. Игровото предимство на 20-годишния играч му донесе преднина от 4:1 гейма, а канадецът отрази точка за пробив в следващото си подаване и вече докосваше успеха в сета.

Тогава обаче Гарин значително вдигна оборотите и показваше чудеса от храброст в дефанизвен план, съумявайки да върне всички остри топки от страна на противника си. Това видимо поизнерви Оже-Алиасим и грешките от неговата ракета значително зачестиха, което помогна на южноамериканеца в задачата му да възвърне паритета в мача. 

В крайна сметка се стигна до тайбрек, където непоставеният играч взе огромно количество необмислени решения, като атакуваше почти всяка една топка, докато Гарин просто чакаше търпеливо неизменно идващата неточност, за да прекърши съпротивата на опонента си и да поведе в отделните сетове.

Втората част далеч не бе толкова оспорвана, а канадецът сякаш не можеше да спре да мисли за изпуснатите по-рано шансове, като това доведе дори до още по-сериозен срив в неговото представяне и чилиецът набързо отвори солидна разлика между двамата, която задържа до самия финал, с което си осигури спечелването на сблъсъка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фалстарт за тандема между Алиасим и Тони Надал Калоян Соколов
Теми:  
atp | кристиан гарин | монте карло | тони надал | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook