Фантастичен: Ван Райтховен разгроми още един поставен и е 1/8-финалист на Уимбълдън!

от в 15:16 на 01.07.2022
Владислав Риждов

Тим Ван Райтховен записа името си в историята на тениса, когато сензационно спечели титлата в Хертогенбош в началото на юни. Нидерландецът направи това без да има нито една АТР победа на сметката си към онзи момент, привличайки много бързо погледите към себе си. Това накара организаторите на Уимбълдън да дадат на 25-годишния състезател "уайлс кард", а Ван Райтховен се възползва максимално от предоставения му шанс и вече е в четвъртия кръг на надпреварата, при това в дебюта си на подобна сцена. Това стана факт, след като преди минути той се справи с Николоз Басилашвили в последователни сетове - 6:4 6:3 6:4.

Откриващата част премина под равностойния тенис от страна на двамата състезатели. Сервиращите бяха безупречни от линията за начален удар и преминаваха на бърза ръка през сервис геймовете си. Равенството се задържа в почти целия първи сет, но накрая нидерландецът взе превес в половината на поставения под номер 22 и реализира пробив, което го изведе напред в общия резултат.

Отлично се развиваше и втората част за световния номер 104. Ван Райтховен значително увеличи броя на печелившите си удари и намали непредизвиканите грешки, докато точно обратното бе положението за грузинеца. Шампионът от Хертогенбош направи два експресни брейка, за да поведе с 4:1 и въпреки че Басилашвили намери сили да намали част от пасива си, до обрат не се стигна. Идентична бе ситуацията на корта и в оказалия се последен сет за двубоя. Райтховен отмъкна още дебютното подаване на Басилашвили, но световния номер мигновено възстанови паритета. Така той продължи да бъде водещ почти до края, когато в последния възможен момент нидерландецът достигна до мачбол, който бе материализиран от първи опит, превръщайки се в 11-ия играч в Отворената ера на тениса, който достига до осминафиналите посредством "уайлд кард".<

>


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фантастичен: Ван Райтховен разгроми още един поставен и е 1/8-финалист на Уимбълдън! Владислав Риждов
Теми:  
николоз басилашвили | обзор | тим ван райтховен | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook