Фараж за шанса Джокович да пропусне US Open: Не става дума за здраве, а за контрол

от в 17:29 на 19.06.2022
Мирела Николова

Настоящият сезон стартира по крайно неприятен начин за Новак Джокович, който заради отказа си да се ваксинира, бе депортиран от Австралия и така лишен от възможност да преследва 21-ви трофей от Шлема, като впоследствие по същата причина той не бе допуснат и до участие на Мастърсите в САЩ. Половин година по-късно сърбинът отново е застрашен от това да пропусне "мейджър" надпревара заради решението си, тъй като въпреки облекчаването на противоепидемичните мерки в САЩ все още остава изискването за наличие на ваксина за влизане в страната.

След като Американската тенис асоциация обяви, че няма да преговаря с властите за медицински изключения, за Джокович остава единствено надеждата, че до края на август ще бъде премахнато условието за ваксинация, защото в противен случай ще му се наложи да пропусне стартиращия на 29 август US Open.

Това решение бе сериозно разкритикувано от бившия британски политик и един от инициаторите на Брекзит - Найджъл Фараж. Според него всичко това е продиктувано от стремежа на американските власти да установят контрол върху живота на хората, а не от грижа за опазване на тяхното здраве.

"Тук вече не става въпрос за здраве, а за контрол. Правителството решава как трябва да живеете живота си, какво трябва и какво не трябва да правите. Всички знаем, че когато коронавирусът се появи за първи път преди две години, беше нещо ужасно. Сега обаче се научихме как да се справяме с него. Вече има лекарства. Няма значение колко пъти един човек е ваксиниран, тъй като той също може да се зарази с COVID. Ето защо тук става дума за контрол и трябва да се борим много по-усилено срещу това", коментира бившият британски политик.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фараж за шанса Джокович да пропусне US Open: Не става дума за здраве, а за контрол Мирела Николова
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | найджъл фараж | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook