Фарс: Тенисист се отказа по време на мача си и съобщи на съперника, че е болен от Covid-19

от в 11:23 на 07.01.2022
Диана Андреева

COVID-19 създава сериозни предизвикателства по света вече повече от две години. Това важи и за световния тенис, където мерките против разпространението на заразата са строги и ограничават сериозно играчите. Случаите на състезатели, дали положителна проба за коронавирус и впоследствие принудени да пропускат турнири са много, но ситуацията с Уго Грениер на Чалънджър турнира в Бендиго е прецедент.

Състезателят Грениер излезе за своя четвъртфинален мач със Салваторе Карусо по-рано днес, но след два часа и половина игра се оттегли при резултат 6:4 6:7(5) 0:4, тъй като е заразен с коронавирус. Играчът е знаел, че е болен от вируса още преди началото на своята среща, но въпреки това е взел участие в нея, а след края й се здрависа със съдията и противника си Карусо.

Повече по случая тепърва предстои да бъде проучено и е твърде вероятно Грениер да бъде наказан финансово, защото е действал против правилата. Рискът, на който е поставил останалите хора в надпреварата с безотговорното решение да не се оттегли от турнира, макар и болен, със сигурност ще му навлече сериозни критики.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фарс: Тенисист се отказа по време на мача си и съобщи на съперника, че е болен от Covid-19 Диана Андреева
Теми:  
Covid-19 | бендиго | салваторе карузо | чалънджър тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook