Фарсът с кортовете в Неапол продължава: Състезател се отказа, за да не се контузи

от в 16:37 на 21.10.2022
Калоян Соколов

Тазседмичната надпревара в Неапол се превърна в същински фарс, тъй като огромна част от играчите се оплакаха от състоянието на кортовете. Въпросните критики пък далеч не бяха безпочвени, защото можехме да видим сериозни неравности и дори дупки на множество участъци от съораженията в тенис клуб "Неапол". Това наложи квалификациите да се изиграят в съседния град Поцуоли, което даде известно време на организаторите да подобрят комфорта на играчите за двубоите от основната схема, но това по никакъв начин не се случи.

Редица мачове бяха прекъсвани и отлагани за следващия ден, като това се дължеше на твърде хлъзгавата настилка, а повечето тенисисти гласно се оплакваха от кортовете по време на своите срещи и признаваха как никога не са виждали подобно нещо на ниво ATP.

Кулминацията на тези събития обаче дойде през вчерашния ден, когато Корентен Муте просто реши да се откаже в края на първия сет от осминафиналния си сблъсък срещу Миомир Кецманович. Французинът на няколко пъти се подхлъзна, докато се опитваше да достигне до топката и това го изкара извън нерви. Муте заби ракетата си с всичка сила в рекламните пана и просто каза на съдията, че няма как да продължи да се състезава при подобни условия, отказвайки се при изоставане от 3:5 в първата част, което беше последвано от бурни освирквания на разочарованите зрители.

Впоследствие световният номер 65 разкри, че е имал известни болки в областта на адуктора и не е можел да продължи съпротивата си, имайки предвид опасното съоражение и възможността за получаването на по-сериозна контузия. Интересна подробност е, че на корта след това излязоха Фабио Фонини и Пабло Кареньо Буста, чийто двубой беше прекъснат само три гейма по-късно, защото и двамата тенисисти изразиха същите притеснения, които принудиха колегата им да се оттегли от турнира.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Фарсът с кортовете в Неапол продължава: Състезател се отказа, за да не се контузи Калоян Соколов
Теми:  
atp | корентен муте | любопитно | неапол

Коментари





Следвайте ни в Facebook