Федерер: Беше тъжно да гледам финалите от вкъщи, но не трябва да прибързвам

от в 19:28 на 22.11.2021
Калоян Соколов

Роджър Федерер постави под сериозен въпрос продължаването на своята кариера, след като наскоро сподели как би бил много изненадан, ако изобщо съумее да се върне до следващото издание на Уимбълдън. 20-кратният шампион от Шлема е принуден да минава през нов период на реахабилитация, което е продиктувано от поредната му скорошна интервенция на дясното коляно. Все пак швейцарецът изглежда твърдо решен да стъпи отново на състезателната тенис сцена, съдейки от споделеното пред Tennis World USA:

"Беше ми тъжно да гледам финалите от вкъщи за пръв път от толкова много време насам, но не трябва да прибързвам със завръщането си, когато съм на такава напреднала тенис възраст. В момента целта ми е просто да се завърна на корта и да изпитам още веднъж онова магическо чувство. В бъдеще може да се занимавам с коментаторска дейност, но към момента искам да бъда част от самите събития, а не да заемам ролята на страничен наблюдател.

Разбира се, прекрасно е колко много време мога да прекарвам с моето семейство. Аз съм един наистина щастлив съпруг и баща. Също така се наслаждавам на възможността отново да карам свободно автомобила си, но е разочароващо да пропусна толкова големи събития от ранга на Откритото първенство на САЩ и финалния Мастърс.

Чух, че кортовете са били с много висока скорост и на двете места, което е пропусната възможност, само че това е част от играта. През годините винаги съм предпочитал да играя на по-бързите настилки, но същевременно съм израснал на клей и във времето се адаптирах и към бавните покрития. Истината е, че съм изключително доволен от постигнатото досега през моята кариера и нямам никакви съжаления, така че всичко оттук насетне би било един приятен бонус - призна Маестрото.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер: Беше тъжно да гледам финалите от вкъщи, но не трябва да прибързвам Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | любопитно | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook