Федерер: Чувствам се добре за годините си и се наслаждавам още на тениса

от в 09:52 на 15.12.2018
Калоян Пламенов

Роджър Федерер ще стартира новия сезон през 2019 година с добро усещане и с усмивка на лицето. 

Краят на изминалата кампания не бе особено добър за него и той не постигна толкова добри резултати в някои от турнирите, но въпреки това Маестрото е щастлив, че на тази възраст все още може да се конкурира с най-добрите на корта.

"Имах добра година. Хареса ми начина по който играх в някои от турнирите. Спечелих трофей от "Шлема", бях първа ракета в света. Това са все нормални неща", заяви Маестрото в интервю пред SRF.

"Беше наистина невероятно. Не мислех, че ще преживея това отново. Знаете, че не бях печелил в един период трофей от "Големия шлем" в продължение на четири години. Имах и проблеми с контузии". 

"Ето защо се чувствам добре. След Лондон започнах да се готвя за новия сезон. Краката ми малко треперят, но съм наистина добре. Малко съм уморен, но това е напълно нормално, сезонът едва наскоро приключи". 

"Няма никакво значение какъв ще ми бъде графика за новия сезон щом продължавам да се наслаждавам на това, което правя - да играя тенис. Чувствам, че още мога да се състезавам и конкурирам с най-добрите и това ме радва. 

"Когато годините започнат да се увеличават, тогава става като при катеренето. Въздухът ти намалява и всичко става по-екстремно. Така е и при мен. Това обаче не значи, че трябва нещо да се обърка. Аз обаче усещам тези неща. Ето поради тази причина планирам всичко толкова добре с моя екип. Това винаги е била моята силна страна". 

"Физически и психически през тази година се чувствам също толкова добре, както се чувствах през последните четири години например", каза още той. 

Оцени тази статия:
Федерер: Чувствам се добре за годините си и се наслаждавам още на тениса Калоян Пламенов
Теми:  
роджър федерер | тенис | тенис новини

КоментариОще по темата


Следвайте ни в Facebook