Федерер: Чувствам се добре за годините си и се наслаждавам още на тениса

от в 09:52 на 15.12.2018
Калоян Пламенов

Роджър Федерер ще стартира новия сезон през 2019 година с добро усещане и с усмивка на лицето. 

Краят на изминалата кампания не бе особено добър за него и той не постигна толкова добри резултати в някои от турнирите, но въпреки това Маестрото е щастлив, че на тази възраст все още може да се конкурира с най-добрите на корта.

"Имах добра година. Хареса ми начина по който играх в някои от турнирите. Спечелих трофей от "Шлема", бях първа ракета в света. Това са все нормални неща", заяви Маестрото в интервю пред SRF.

"Беше наистина невероятно. Не мислех, че ще преживея това отново. Знаете, че не бях печелил в един период трофей от "Големия шлем" в продължение на четири години. Имах и проблеми с контузии". 

"Ето защо се чувствам добре. След Лондон започнах да се готвя за новия сезон. Краката ми малко треперят, но съм наистина добре. Малко съм уморен, но това е напълно нормално, сезонът едва наскоро приключи". 

"Няма никакво значение какъв ще ми бъде графика за новия сезон щом продължавам да се наслаждавам на това, което правя - да играя тенис. Чувствам, че още мога да се състезавам и конкурирам с най-добрите и това ме радва. 

"Когато годините започнат да се увеличават, тогава става като при катеренето. Въздухът ти намалява и всичко става по-екстремно. Така е и при мен. Това обаче не значи, че трябва нещо да се обърка. Аз обаче усещам тези неща. Ето поради тази причина планирам всичко толкова добре с моя екип. Това винаги е била моята силна страна". 

"Физически и психически през тази година се чувствам също толкова добре, както се чувствах през последните четири години например", каза още той. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер: Чувствам се добре за годините си и се наслаждавам още на тениса Калоян Пламенов
Теми:  
роджър федерер | тенис | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook