Федерер достигна 16-ия си четвъртфинал на Уимбълдън (видео)

от в 16:59 на 09.07.2018
Георги Христов

Роджър Федерер се класира за четвъртфиналите на Уимбълдън. Той имаше нужда от малко над час и половина игра, за да победи Адриан Манарино от Франция с 6:0, 7:5, 6:4. Така в следващата фаза той очаква Кевин Андерсън.

За Маестрото това е общо 16-и четвъртфинал на Уимбълдън в изключителната му кариера. В момента той е в серия от 32 поредни спечелени сета в Лондон. Освен всичко за Федерер това е общо 53-о участие в четвъртфиналите на турнири от Големия шлем.

Федерер спечели първата част за невероятните 16 минути с 6:0. Проблеми той имаше само в третата част. Тогава при 4:3 за Манарино той пропусна три поредни точки за пробив, които бяха първите му в мача. Федерер се измъкна от критичната ситуация и със серия от три гейма на сметката си приключи двубоя - 6:4. Така в хода на турнира швейцарецът все още не е губил свой сервис гейм.

През 2018 година Федерер се стреми към пореден рекорд. Той ще опита да се изравни с Мартина Навратилова като единствените състезатели с по девет титли поединично в надпреварата.

До този момент Федерер води с 4:0 на Кевин Андерсън като в тези мачове не е губил сет.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Федерер достигна 16-ия си четвъртфинал на Уимбълдън (видео) Георги Христов
Теми:  
роджър федерер | тенис | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook